Vă mulțumim pentru că ați fost alături de Domeniul Dambu Morii și vă asigurăm că întreaga echipă a hotelului va menține și pe viitor standardul ridicat al serviciilor oferite dumneavoastră.

În contextul evoluției rapide a răspândirii virusului #COVID19, am decis să oprim activitatea hotelului pentru perioada 22.03 – 15.04.2020, întrucât continuarea derulării acesteia ar pune în pericol sănătatea angajaților și clienților noștri.

Vă asigurăm de suportul întregii echipe și sperăm că situația actuală se va sfârși în cel mai scurt timp posibil. În această perioadă vă stăm la dispoziție la telefon 0771202202 sau email office@dambumorii.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă vom ține la curent în funcție de evoluția evenimentelor.

Vă urăm multă sănătate și sperăm să ne revedem cu bine cât mai curând.

7 Scări

O cascadă ce curge printre stânci, în șapte trepte, o splendoare a naturii, Canionul 7 Scări este principala atracție pentru amatorii de drumeții ușoare din zona Predeal-Brașov. Canionul este un defileu ce a fost săpat de râul Șipoaia în calcarele jurasice ale versantului vestic al Munților Piatra Mare. Cheile au o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 58 de metri. Această diferență se concretizează în 7 trepte ale căderii apei, care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă. Treptele au înălțimi de 2,5 metri până la 14 metri. Pereții văii sunt aproape verticali, foarte apropiați și înalți, de peste 50 de metri. Ei continuă să fie șlefuiți de permanenta cădere a apei.

7 Scări sunt cele mai spectaculoase chei din zonă. Accesul se poate face fără echipament specializat, deoarece există un canion cu scări și podețe de fier ce a fost renovat și redeschis în anul 2015. Accesul la traseu se află la 3 minute de Domeniul Dâmbu Morii, locul de unde pornesc majoritatea traseelor în Piatra Mare. Traseul cu bandă galbenă ce urmează cursul pârâului Șipoaia conduce la Canion, într-un timp estimat de o oră.

Peisajul de la 7 Scări este unul superb, cascadele sunt spectaculoase. Odată parcurse cele şapte trepte, turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul până la vârf durează între două şi trei ore.

0771202202